Welcome to LODZFORUM — будь в центре событий!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Ask question

Ask questions and get answers from our community

Answer

Answer questions and become an expert on your topic

Обратная связь

Contact the site administrator directly.

Groups

Just like Facebook join them and enjoy.

PoisonEwcia666PoisonEwcia666 является проверенным участником.

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Hej! Otworzyłam tu wątek, gdzie można ponarzekać na wszystkie grzechy łódzkiego MPK.
Dziś o godzinie 5 rano spotkałam na przystanku kobietę, która wyżaliła mi się, że już nie pierwszy raz autobus przyjechał, ale nie zabrał pasażerów czekających na przystanku. Przecież ludzie o tej porze potrzebują dojechać do pracy!
Sama jakiś czas temu tego doświadczyłam. Podchodzę do tramwaju, drzwi się nie otwierają i tramwaj odjeżdża, zostawiając mnie zupełnie zaskoczoną na przystanku.

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Hej! Dziś mam dzień narzekania. Autobus linii 57 albo przyjeżdża za wcześnie albo się bardzo spóźnia. 🙄 Pozdrawiam wszystkich którzy jeżdżą tą linią.

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Hej! Dziś jadąc do pracy w tramwaju nr 9 wcześnie rano prawie ogłuchłam od komunikatów wrzeszczących na każdym przystanku. Czyżby motorniczy obawiał się, że wszyscy pasażerowie pogrążą się w błogim śnie i za wszelką cenę nie chciał do tego dopuścić? 🤔 A poza tym grzejnik przy siedzeniu był zimny, a klimatyzacja włączona. Standard w sam raz na mroźny poranek oczywiście. 🥶

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Hej! Dziś w dziewiątce grzeje tak, że muszę się rozebrać ze sweterka. Poprawiło się, więc chyba ci z MPK czytają nasze forum. Jeśli tak, byłoby cudownie. 😃

Polina

Зарегистрированный
Не оплачено
Уровень
0

Реакции
35
Баллы
11
Награды
1
Cześć. Widzę, że w Łodzi jest to ważna kwestia, szczególnie w okresie zimowym. Zgadzam się z Tobą, że zimą włączają nie grzejniki, a lodówkę.🤧🤒

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Cześć Polina. Otworzyłam tu wątek dotyczący łódzkiego MPK, ponieważ, jako osoba nieposiadająca samochodu, codzienne jestem zdana na komunikację miejską, a ta potrafi dać w kość, szczególnie teraz, kiedy pogoda jest kapryśna a ulice rozkopane. No to chociaż tutaj mogę sobie trochę ponarzekać. Ostatnio rozkopali ulicę Sterlinga. Jeśli ktoś wie, po co oni to tak rozkopali, to niech pisze. Jeszcze remontują Piotrkowską i dużo tramwajów jest wycofanych. Przez te remonty autobusy jeżdżą jak pijane zające. Jeśli miewasz jakieś przygody z MPK to pisz. Chętnie poczytam.

Galina

Зарегистрированный
Не оплачено
Уровень
0

Реакции
12
Баллы
1
Награды
1
Mam wrażenie, że Łódź ma najgorszą komunikację.

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Cześć Galina. Masz rację. Kiedyś Łódź wylądowała w czołówce na światowej liście najgorszych miast pod względem komunikacji miejskiej. Widać po wielu latach nic się nie zmieniło. 🙄
Teraz jadę właśnie do Ikei. Zajmie mi to prawie dwie godziny, bo tramwaje chyba wciąż nie jeżdżą. Jedynym ratunkiem dla mieszkańców Łodzi, którzy korzystają z MPK jest aplikacja Jak Dojadę. Bardzo się przydaje, gdy człowiek przez tą sytuację jest zdezorientowany i zrozpaczony.
O i jeszcze kontrolerzy biletów pojawiają się ostatnio częściej, więc trzeba uważać. Właśnie kontrolerka złapała kobietę z dzieckiem bez biletu. Nie dość, że trzeba cierpieć przez takie niewygody, to jeszcze można dostać drogi mandat.
Trzymaj się mocno Galina.
Pozdrawiam.

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Hej! Dziś jadę wcześnie rano do pracy w tempie wycieczkowym. Ponieważ jest to dziewiątka mam na trasie same atrakcje. Tu uroczy park, tu piękna Cerkiew, a tu, proszę państwa, wspaniałe łódzkie drapacze chmur. Eh... Tylko, że ja muszę szybko do pracy na kawkę. Panie maszynisto, wdepnij pan w gaz i pchaj tego grata migiem na Olechów! 😝

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Баллы
63
Награды
4
Веб-сайт
lodzinfo.online
Hej! Zabrali mi właśnie tramwaj 9! 😭 Na szczęście dali w zastępstwie tramwaj 5, który jedzie Kilińskiego do mojej pracy na Olechowie. Nie muszę zasuwać na pieszo. 😅

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Сверху